La Table de Maxime
Fine dining restaurant & premier rooms
Our 23 - 6852 Our
Tél.: 0032 (0)61 23 95 10
- Open from Wednesday evening to Sunday evening - Restaurant closed on Monday, Tuesday, Wednesday lunchtime and Saturday lunchtime -
Restaurant
Ardennois born and bred, Maxime Collard bids dinner guests a cordial and culinary refined welcome at his restaurant. In this fully renovated old farmhouse, the rustic charm of bygone days harmoniously blends in with the contemporary design style, exuding a plush sense of modern refinement in a location steeped in history.
As far as the eye can see, just a few steps away from the lovely terrace, guests are embraced by the lush natural scenery. Gently rippling mere yards away from the restaurant, the clear river Our provides fresh water to the surrounding fields and woodlands.
of the Ardennes! ”
Hotel
To enable visitors to enjoy the deep-rooted allure of the local area for a little longer, Maxime Collard also has 6 romantic room on offer.
The beneficent sense of comfort and peace and quiet are thrown in for good measure in these delightful rooms daubed in warm and restrained hues.
Each room is unique, with details of yesteryear naturally mixing in with the contemporary furniture pieces.
with a contemporary sauce. ”
Driven by an intrinsic of creativity and eager to drive his business forward, Maxime Collard has developed a culinary style that is up there with the best of them with astounding swiftness.
The Chef
Les menus
-
4 mises en bouche
Entrée
Plat
Dessert
5 mignardises
- Selon l’inspiration du chef -
1 apéritif maison, 2 accords mets/vin ou sans alcool, 1/2l d’eau, 1 thé ou 1 café
Servi uniquement le midi
-
Amuses-bouche
-
Coquilles Saint-Jacques de Dieppe
En 3 préparations, céleri, sésame
Leche de tigre à la livèche
SUPPLÉMENT CAVIAR : 25€ -
Chevreuil de nos forêts
En 2 préparations, maïs, herbes aux bisons, mûres
Topinambour, champignons des bois, sauce Grand Veneur -
CIVET DE LIÈVRE À LA ROYALE
Plate de Florenville – Truffe d’automne
PLAT SIGNATURE : SUPPLÉMENT DE 55 € -
Poire Williams
Jasmin, figue, dacquoise noisette -
Chocolat noir fumé
Cardamone, sureau, sarrasin, cacao, Verjus
ASSIETTE DE FROMAGES AFFINES À LA PLACE DES DESSERTS : SUPPLÉMENT DE 10€ -
Mignardises
Vin “découverte” 51€
Vin “élégance” 105€
Sélection sans alcool 33€
- - -
Servi uniquement le midi
-
Amuse-bouche
-
Coquilles Saint-Jacques de Dieppe
En 3 préparations, céleri, sésame
Leche de tigre à la livèche
SUPPLÉMENT CAVIAR : 25€ -
Maigre
Calamar, bouillabaisse au butternu
Fenouil, pain soufflé à l’encre de sèche -
Chevreuil de nos forêts
En 2 préparations, maïs, herbes aux bisons, mûres
Topinambour, champignons des bois, sauce Grand Veneur -
CIVET DE LIÈVRE À LA ROYALE
Plate de Florenville – Truffe d’automne
PLAT SIGNATURE : SUPPLÉMENT DE 55 € -
Poire Williams
Jasmin, figue, dacquoise noisette -
Chocolat noir fumé
Cardamone, sureau, sarrasin, cacao, Verjus
ASSIETTE DE FROMAGES AFFINES À LA PLACE DES DESSERTS : SUPPLÉMENT DE 10€ -
Mignardises
Vin “découverte” 68€
Vin “élégance” 140€
Sélection sans alcool 44€
Servi uniquement le midi et le mercredi, jeudi et dimanche soir
-
Amuses-bouche
-
Coquilles Saint-Jacques de Dieppe
En 3 préparations, céleri, sésame
Leche de tigre à la livèche
SUPPLÉMENT CAVIAR : 25€ -
Maigre
Calamar, bouillabaisse au butternut
Fenouil, pain soufflé à l’encre de sèche -
Homard bleu
Betterave rouge, cassis
Mozzarella de Neufchâteau, bisque à l’hibiscus -
Chevreuil de nos forêts
En 2 préparations, maïs, herbes aux bisons, mûres
Topinambour, champignons des bois, sauce Grand Veneur -
CIVET DE LIÈVRE À LA ROYALE
Plate de Florenville – Truffe d’automne
PLAT SIGNATURE : SUPPLÉMENT DE 55 € -
Poire Williams
Jasmin, figue, dacquoise noisette -
Chocolat noir fumé
Cardamone, sureau, sarrasin, cacao, Verjus
ASSIETTE DE FROMAGES AFFINES À LA PLACE DES DESSERTS : SUPPLÉMENT DE 10€ -
Mignardises
Vin “découverte” 85€
Vin “élégance” 175€
Sélection sans alcool 55€
Servi le midi et le soir
*Nos tarifs sont sujets à modification au cours de l’année.
À la carte
-
Coquilles Saint-Jacques de Dieppe
En 3 préparations, céleri, sésame Leche de tigre à la livèche
SUPPLÉMENT CAVIAR : 25€90 € -
Homard bleu
Betterave rouge, cassis
Mozzarella de Neufchâteau, bisque à l’hibiscus95 € -
Foie de canard poelé
Crumble aux épices
Raviole aux champignons des bois, crème de cèpes80 € -
Huître de Gillardeau pochée
Plate de Florenville,
Œuf de caille, Caviar belge
Sauce Champagne105 €
-
Maigre
Calamar, bouillabaisse au butternut
Fenouil, pain soufflé à l’encre de sèche95 € -
Chevreuil de nos forêts
En 2 préparations, maïs, herbes aux bisons, mûres
Topinambour, champignons des bois, sauce Grand Veneur90 € -
Perdreaux en feuille de vigne
Topinambour, chicon, pomme, champignons des bois95 € -
Râble de lièvre rôti
Légumes et fruits d’automne
Plate de Florenville, Truffe d’automne
Civet de lièvre à la Royale
(Servi pour 2 couverts - à partir du 15 octobre)100 €
-
Poire Williams
Jasmin, figue, dacquoise noisette25 € -
Chocolat noir fumé
Cardamone, sureau, sarrasin, cacao, Verjus25 € -
Soufflé chocolat
Figue pochée au vin rouge
Glace à la Vanille bleue30 € -
Dame blanche tournée minute
À la Vanille Bleue, chocolat Araguani20 €
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Assortiment de fromages
Pain au noix25 €
The menus and the menu cards change frequently, keep up to date!
Rooms
The hotel's 6 guest rooms are a standing invitation to enjoy your stay in a setting that exudes harmony, balanced and good taste embedded in all modern convenience. The imposing oak beams and the majestic fireplace rekindle the warmth and sumptuous bliss of days of yore.
a sense of balance and good taste. ”
- TV
- Radio
- Free Wi-Fi
- Telephone
- Parking
RATES - BREAKFAST INCLUDED(pour 2P.)
~ Superior double room ( with shower ): 230 €
SINGLE: -15 € | Dog prohibited Staircase building





